Bors moldovenesc cu smantana
PrinteazaBors moldovenesc cu smantana din: carne de porc, morcov, patrunjel, ceapa, varza, sfecla, cartofi, marar, ardei gras, rosii, sare, bors, smantana.
- 1 kg carne de porc
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 varză dulce mai mică
- 1 sfeclă roşie
- 350 g cartofi
- mărar
- pătrunjel verde
- 2 ardei graşi
- 250 g roşii
- 3 linguri smântână
- 1 I borş
- sare
- 3 I apă
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea în bucăţi mici, egale şi puneţi-le la fiert cu 3 I apă şi sare. Luaţi foarte bine spuma apoi puneţi zarzavaturile tăiate în cuburi mici.
Când supa este fiartă şi carnea este pătrunsă, puneţi roşiile şi borşul fiert separat. La sfârşit adăugaţi smântână şi verdeţurile tocate fin. Borşul este gata de servit.
Pofta buna!