Bors moldovenesc de gaina cu taitei

Printeaza

Bors moldovenesc de gaina cu taitei

Ingrediente:Bors moldovenesc de gaina cu taitei

  • o gaina
  • 300 g taitei de casa
  • 1-2 cepe
  • 1/2 telina
  • 1-2 radacini de patrunjel
  • 1 morcov
  • câteva boabe piper
  • sare
  • marar
  • leustean si patrunjel taiat marunt
  • 1 l de bors acru

 

Mod de preparare:

Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atât cât este nevoie. Dupa ce a fiert, se aduna spuma, se adauga putina sare. Daca mai apare spuma din nou, se aduna, apoi se sterg marginile oalei si se lasa sa fiara încet pe foc domol.

Dupa ce pasarea a fiert 50-60 minute, se adauga legumele întregi crestate la capete în patru ti se lasa sa fiarba încet împreuna pâna va fi gata. În acest interval, se prepara taiteii de casa cu ou si cu faina cât cuprinde.

Dupa ce gaina a fiert, se scoate împreuna cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurata se pun la fiert taiteii. Când taiteii sunt fierti, se potriveste supa la gust de sare si se acreste cu borsul fiert separat si curatat de spuma.

La servire, bucatile de pasare se pun într-un castron, peste ele se toarna borsul si taiteii si se presara cu verdeata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.