Bors moldovenesc de vita cu castraveti murati
PrinteazaBors moldovenesc de vita cu castraveti murati din: carne de vita, ceapa, morcovi, telina, bors, verdeata, sare.
- 900 g carne de vită
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 ţelină mică
- 1 l borş
- 500 g castraveţi muraţi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Pune carnea la fiert şi spumeaz-o. Când este pe jumătate fiartă, adaugă zarzavatul curătat si tăiat fidelută. Decojeşte castraveţii, taie-i cubuleţe, fierbe-i separat, apoi pune-i în ciorbă.
Fierbe borşul separat, apoi adaugă-l în ciorbă. Potriveşte de sare şi presară verdeaţa tocată.
Pofta buna!