Scrob moldovenesc din: oua, smantana, unt, sare, verdeata. Ingrediente: 6 oua un pahar smintina o lingura unt sare o lingura verdeata Mod de preparare Se amesteca intr-un castronas 6 oua cu un pahar smantana. Se incalzeste untul in tigaie, se procedeaza ca la orice jumari. Se adauga verdeata tocata. Pofta buna! […]
Bors moldovenesc de fasole
PrinteazaBors moldovenesc de fasole din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare.
- 300 g ciuperci
- 200 g fasole cu bob mic
- 2 cepe
- un morcov
- o rădăcină păstârnac
- o rădăcină pătrunjel
- o felie dintr-o rădăcină de ţelină
- un ardei gras
- 500 ml borş
- verdeaţă, după gust
- sare
Mod de preparare:
Fasolea spălată bine se pune la fiert în apă rece.
Când începe să se înmoaie, se adaugă ceapa, morcovul, ardeiul gras şi rădăcinoasele tăiate cuburi.
Se continuă fierberea, timp în care se clocoteşte separat borşul.
Când fasolea şi legumele sunt fierte, se adaugă ciupercile şi borşul, se mai lasă un clocot, se stinge focul şi se pune verdeaţa.
Se potriveşte de sare după 10 minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Cozonac moldovenesc cu rom din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, vanilie, rom, sare, lamaie, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină 12 ouă 220 g unt gras 320 ml lapte gras 50 g drojdie umedă 300 g zahăr 1/2 fiolă esenţă de vanilie 50 ml rom 5g sare coaja de la 1 lămâie 40 g […]
Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa
Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa din: gaina, taitei, ceapa, telina, morcov, sare, piper, bors, verdeata. Ingrediente Bors moldovenesc de gaina cu taitei de casa: o gaina 300 g taitei de casa 1-2 cepe 1/2 telina 1-2 radacini de patrunjel 1 morcov câteva boabe piper sare marar leustean si patrunjel taiat marunt 1 […]
Pofta buna!