Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana
PrinteazaBors moldovenesc de miel cu loboda si smantana din: carne de miel (gât, coaste, coadă, cap), ceapa, morcovi, pastarnac, ardei gras rosu, smantana, oua, orez, lobodă (ştevie, măcriş etc.), bors, verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean).
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel (gât, coaste, coadă, cap)
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras roşu
- 1 cutie smântână (200 g )
- 2 ouă
- 100 g orez
- 1 legătură lobodă (ştevie, măcriş etc.)
- 1 l borş
- verdeaţă (mărar, pătrunjel, leuştean)
Mod de preparare:
Bors moldovenesc de miel cu loboda si smantana: Pui carnea la fiert în apă cu puţină sare. Spumezi de câte ori este nevoie. Tai zarzavatul după plăcere şi îl pui în oală peste carne.
Când carnea este .aproape fiartă, pui orezul spălat. După 15 minute torni borşul fiert separat, adaugi şi loboda şi laşi să mai dea în clocot.
Baţi ouăle cu smântână şi dregi borşul. La final, presari verdeaţa tocată mărunt. Serveşti borşul cu mămăligă.
Pofta buna!