O reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors, orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3 linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei iute […]
Bors de oaie cu tarhon
PrinteazaBors de oaie cu tarhon: carne de oaie, ulei, otet, morcov, ceapa, pastarnac, telina, ardei iute, tarhon verde, orez, bors, sare, piper.
Ingrediente:
- 1,5 – 2 kg carne de oaie (cu os)
- 50 ml ulei
- 50 ml oţet
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 rădăcină păstârnac
- 1/2 ţelină
- 1 ardei iute
- 1 legătură tarhon verde
- 2 linguri orez
- 2 cani bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi, o speii şi o laşi la scurs, după care o aşezi într-o tigaie cu ulei, pui sare şi piper după gust şi rumeneşti puţin.
Din când în când stropeşti carnea cu oţet, torni apoi peste carne 4 I de apă şi o laşi să fiarbă la foc potrivit.
După 10-15 minute pui orezul şi zarzavatul tăiat cubuleţe. Laşi totul pe foc până când legumele şi carnea sunt bine pătrunse.
Adaugi borsul. Laşi să mai dea câteva clocote, opreşti focul şi adaugi tarhonul tocat fin.
Bors de oaie cu tarhon
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors cu carne de oaie
Ciorba de berbec (sau oaie)
Ciorba de berbec din: carne de berbec, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza, rosii, ardei, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de berbec (oaie) 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 varză mică 1/2 kg roşii 2 ardei graşi sare 1 l borş Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie în bucăţi mai […]
Pofta buna!