Bors oltenesc cu praz si slaninuta

Printeaza

Bors oltenesc cu praz si slaninuta din: praz, morcovi, ardei, rosii, cartofi, fasole, slanina, boia iute, bors, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Retete_6

  • 3 fire de praz
  • 3 morcovi
  • 2 ardei
  • 3-4 rosii
  • 3 cartofi
  • 200 g fasole fideluta
  • 250 g slanina cu boia
  • 1 praf boia iute
  • bors
  • sare
  • piper
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Mai intai, taie slanina cubulete si caleste-o putin la foc mic. Dupa ce s-a calit, scoate cubuletele si lasa-le sa se scurga pe un prosop absorbant.

Separat, curata toate legumele, spala-le bine, taie-le marunt si pune-le in oala sa fiarba la foc potrivit.

Dupa ce au fiert toate legumele, scoate rosiile si morcovii si paseaza-le la blender, apoi adauga-le din nou in ciorba si lasa-le sa mai fiarba putin.

La final adauga sare, piper, borsul, cubuletele de slanina si rondelele de praz.
Borsul oltenesc se serveste ornat cu patrunjel verde si cu boia iute de ardei.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.