Dieta Paleo, cunoscută și sub numele de “dieta omului din epoca de piatră” sau “dieta primitivă”, este o abordare alimentară bazată pe conceptul de a consuma alimente similare cu cele pe care presupunem că strămoșii noștri din epoca de piatră le-ar fi consumat. Scopul acestei diete este de a reveni la obiceiurile alimentare considerate mai […]
Bors de ouă cu stevie
PrinteazaBors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie.
Ingrediente:
- 8 oua
- 100 g taitei
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 pastarnac
- 100 g telina
- 2 rosii
- 500 ml bors
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- 1 legatura stevie
Mod de preparare:
Spargi ouăle şi le baţi cu sare şi piper. Intr-o cratiţă cu ulei pui ouăle bătute şi le prăjeşti.
După ce e prăjită, laşi omleta să se răcească şi apoi o tai felii.
Separat, speli şi cureţi morcovii, ţelina şi păstârnacul. Tai mărunt.
Intr-o oală, pui la fiert legumele tăiate cu un praf de sare. Speli şi cureţi cartofii, îi tai în bucăţi şi îi pui la fiert peste legume.
Adaugi ouăle prăjite tăiate felii împreună cu puţin din uleiul în care au fiert pentru un plus de gust. Speli roşiile şi le dai pe râzătoare.
Compoziţia rezultată o pui la fiert peste legume. Adaugi după gust borşul, tăiţeii şi ştevia spălată şi tăiată mărunt.
Laşi la fiert 15 minute.
Bors de ouă cu stevie
Pofta buna!
Bame – Beneficii pentru sanatate si retete
Bame – Beneficii pentru sanatate si retete. Bamele, cunoscute și sub numele de okra sau gumbo, sunt legume verzi cu o formă alungită, originare din regiunile tropicale și subtropicale ale Africii. Ele sunt apreciate pentru gustul lor delicat și pentru textura mucilaginoasă, care este adesea folosită pentru a îngroșa supe și tocănițe. În plus față […]