Bors de pasare cu telina si morcov
PrinteazaBors de pasare cu telina si morcov din: pasăre de curte (găină, raţă sau curcă), rădăcină de ţelină, morcovi, tulpini de ţelină, cartofi, orez, varză acră, oua, bors.
Ingrediente:
- 1 pasăre de curte (găină, raţă sau curcă)
- 1 rădăcină de ţelină
- 4 morcovi
- câteva tulpini de ţelină
- 3 cartofi de dimensiune medie
- 1 ceşcuţă orez
- opţional, 1 farfurioară de varză acră tocată mărunt
- 2 ouă
- 1/2 l borş
Mod de preparare:
Treci prin flacără pasărea curăţată, pentru a fi siguri că nu a mai rămas puf sau pene, o porţionezi şi o pui la fiert la foc iute, în 5 litri de apă.
După ce începe să se formeze spuma, reduci focul la mic şi îndepărtezi spuma. Continui fierberea 20 de minute, până când carnea e aproape fiartă.
Cureţi legumele, le speli şi le tai după preferinţă. Pui la fiert ingredientele în următoarea ordine: ţelina, 2 morcovi, orezul, iar după 3 minute cartofii, tulpinile de ţelină mărunţite, varza şi morcovii rămaşi, raşi fin si căliţi.
Separat fierbi borşul, îi îndepărtezi spuma şi laşi ciorba să mai fiarbă.
După 5 minute de la ultimul clocot, stingi focul după care dregi borşul cu cele 2 ouă bătute cu un praf de sare.
Când serveşti ciorba, presari porţiile cu leuştean tocat.
Bors de pasare cu telina si morcov
Pofta buna!