Bors de pasare
PrinteazaBors de pasare din: gaina, apa, bors, morcov, patrunjel, ceapa, leustean, ou, smantana, sare, patrunjel.
- 0 găină
- 2 l apă
- 500 ml borş
- un morcov
- un pătrunjel
- o ceapă
- o crenguţă leuştean
- un ou
- 2-3 linguri smântână
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală bine găina; se taie bucăţi. Dacă pasărea este mare nu se pune la borş pieptul. Se pune carnea la fiert cu apă rece, la foc mic.
Se spumuieşte şi se adaugă legumele curăţate şi tăiate mărunt.
Carnea fierbe în două ore. Apoi se sărează, se adaugă borşul cald, pătrunjelul tăiat mărunt, crenguţa de leuştean şi se msai lasă să fiarbă cinci minute.
Se scoate leuşteanul şi se direge borşul cu ou şi smântână.
Pofta buna!