Ciorbă de Perișoare: Savoare și Nutriție Într-un Bol din: carne tocat de curcan, quinoa, oua de prepelita, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa rosie, suc de rosii, coriandru, apa. Experimentați o versiune îmbunătățită a clasicului românesc – ciorba de perișoare. Un echilibru ideal de nutrienți și o explozie de arome care vă va încânta papilele […]
Bors de perisoare din peste
PrinteazaBors de perisoare din peste din: merluciu, cod, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa verde, ardei gras, leustean, marar, ou, orez, boia, bors, ulei, piper, sare.
- 500 g merluciu sau cod
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 păstârnac
- 1 ţelină mică
- 4-5 fire de ceapă verde
- 1 ardei gras
- frunze de leuştean şi mărar
- 1 ou
- 1 ceaşcă orez (100 g)
- un vârf cuţit boia de ardei iute
- 500 ml bors
- 1 lingură ulei de măsline
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Dai pe râzătoare rădăci-nile şi ţelina. Tai ardeiul fideluţă şi tijele de la ceapa verde, solzişori.
Pui legumele să fiarbă într-o oală de 2 litri, doar într-un litru de apă.
Fierbi orezul, îl scurgi şi îl laşi să se răcească.
Dai peştele prin maşina de tocat şi îl amesteci împreună cu orezul scurs, oul, mărar tocat, boia de ardei iute, piper şi sare după gust. Omogenizezi pasta picurând încet uleiul.
Formezi mici sfere pe care le fierbi împreună cu legumele, la foc moderat.
Intre timp, fierbi borşul şi îi îndepărtezi spuma. Torni borşul în oală, presari leuştean tocat fin şi acoperi cu capacul, până în momentul servirii.
Serveşti ciorba alături de ardei iute şi mămăliguţă caldă, sau cu pâine de casă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă de Perișoare cu Tarhon din: carne tocata de pui, quinoa, oua de prepelita, pastarnac, morcovi, tarhon, sare, piper, bulion de legume. Savurează o versiune revitalizată a clasicului românesc – ciorbă de perișoare, îmbogățită cu tarhon pentru o aromă distinctă. Perfect echilibrată pentru a te încălzi și a te încânta gusturile. Ingrediente: 500 g […]
Pofta buna!
Imi place borsul asta