Bors cu perisoare de peste (crap)
PrinteazaBors cu perisoare de peste
Ingrediente:
- 1 kg peste(crap)
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi (pot fi si congelati)
- 2 linguri de orez
- 1 felie de franzela
- 1 ou
- 1 lingura pasta de tomate
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- 1-2 l de bors (dupa gust)
Mod de preparare:
Bors cu perisoare de peste: Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase.
Capul se pune la fiert in 2 l de apa cu sare pentru 35 de minute, apoi se strecoara supa.
Zeama de peste se pune din nou la fiert cu ceapa tocata marunt, ardeii si morcovii dati pe razatoare. Se fierbe totul cam 15 min.
Carnea de peste se toaca la masina, se amesteca cu orezul, felia de franzela inmuiata in apa si stoarsa, sare, piper,ou.
Se fac perisoare cu mina umeda si se pun deoparte. In supa care fierbe se pun pasta de tomate, borsul fiert separat si perisoarele. L
a sfirsit se pun doua linguri de ulei si verdeata.Se adauga in farfurie o lingura de smintina.
Pofta buna!