Bors cu perisoare si legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, fasole, rosii, bors. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat de […]
Bors cu perisoare de peste si legume
PrinteazaBors cu perisoare de peste si legume din: peste, crap, ceapa, morcov, ardei gras, orez, paine, ou, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 şi 1/2 kg de crap
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 ardei graşi
- 3 linguri de orez
- 2 felii de franzelă
- 1 ou
- 2 lingură pastă de tomate
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
- bors
Mod de preparare:
Crapul se spală, se curăţă, se taie capul şi se dă deoparte. Carnea se curăţă de pe oase.
Capul se fierbe în 4 litri de apă cu sare, timp de 35 minute, după care se strecoară supa
. Zeama de peşte se pune din nou la fiert cu ceapa tocată mărunt, ardeii şi morcovii daţi pe răzătoarea mare.
Se fierbe totul cam 15 min. Carnea de crap se toacă la maşină, se amestecă împreună cu orezul, felia de franzelă înmuiată în apă şi stoarsă, sare, piper, ou. Se fac perişoare cu mâna umezită şi se pun deoparte.
In supa care fierbe se adaugă pasta de tomate, borş şi perişoarele.
La sfârşit, se trage oala de pe foc şi se pune puţin ulei şi verdeaţă tocată. Când se serveşte, se adaugă 1 lingură de smântână.
Pofta buna!
Ciorba de perisoare cu bors si orez din: carne, ceapa, morcov, rosii, ardei, bors, orez, sare, piper. Ingrediente: 200 g carne tocată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 2 roşii 1/2 ardei capia pătrunjel 1 căniţă orez 1 ou borş 1 linguriţă făină Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se taie mărunt, într-o oală […]
Pofta buna!