Bors cu perisoare de vita

Printeaza

Bors cu perisoare de vita din: carne de vita, orez, ceapa, ou, sare, piper, apa, os cu maduva, patrunjel, morcov, ceapa, leustean, oua, smantana bors.

Ingrediente:Bors cu perisoare de vita

Pentru perişoare:

  • 300 g carne de vacă
  • o lingură orez
  • o ceapă
  • un ou
  • sare
  • piper

Pentru borş:

  • 1,5 l apă
  • un os cu măduvă
  • un pătrunjel
  • un morcov
  • o ceapă
  • 2 crenguţe leuştean
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 500 ml borş

 

Mod de preparare:

Se spală osul şi se pune la fiert cu apă rece; se lasă o jumătate de oră; între timp se îndepărtează spuma. Se spală, se curăţă şi se dau legumele prin râzătoare. Ceapa se curăţă şi se taie mărunt.

Legumele astfel pregătite se pun să fiarbă în continuare cu osul. După ce au fiert, se adaugă borşul, potrivindu-se de acru.

Perişoarele se prepară din carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, orezul bine spălat, sarea şi piperul după gust, şi oul.

Se amestecă totul bine adăugând şi o lingură de apă rece. Se ung mâinile cu puţin untdelemn, se modelează câte o bucăţică din tocătură, de mărimea unei nuci. Se fierb în borş timp de 20 de minute.

Se pune leuştean tăiat mic şi se drege cu gălbenuşurile bătute şi amestecate cu smântână.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de perisoare. De obicei eu fac cu perisoare de pui. Poate saptamana viitoare sa fac un bors cu perisoare de vita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.