Bors pescaresc cu orez si legume
PrinteazaBors pescaresc cu orez si legume din: peste, ceapa, morcov, pastarnac, ardei gras, rosii, sos de rosii, lamaie, orez, ulei, leustean, sare, piper.
- 1 kg peste (pastrav si crap)
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras
- 4 rosii
- 200 ml sos de rosii
- 1 lamaie
- 4 linguri cu orez
- 4 linguri cu ulei
- 1 legatura de lesutean
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata zarzavatul. Taie ceapa şi ardeiul cât mai mărunt, iar rădăcinoasele dă-le pe râzătoare. Căleşte toate legumele în ulei, toarnă aproximativ doi litri de apă fierbinte.
Presară un praf de sare, iar când s-au înmuiat bine legumele, adaugă sosul de roşii, roşiile decojite şi zdrobite cu furculiţa. Pune orezul ales şi spălat.
După 15-20 de minute, acreşte cu lămâie sau 500 ml de borş fiert separat şi adaugă peştele curăţat şi tăiat în bucăţi.
Mai lasă pe foc câteva minute, iar la final, potriveşte gustul de sare si aromatizează cu verdeaţa tocată.
Bors pescaresc cu orez si legume
Pofta buna!