Borş pescăresc cu somn sau crap

Printeaza

O reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii, hrean, patrunjel, leustean, sare si piper.

Ingrediente:Borş pescăresc cu somn sau crap

  • 1,5 kg peşte mărunt
  • 1 kg peşte mare (crap sau somn)
  • 2 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 4-5 roşii
  • 1 rădăcină hrean
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1,5 l apă
  • 1 l borş
  • pătrunjel verde
  • leuştean
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă peştele şi se spală. Peştele mare se taie în bucăţi şi se aşază într-o farfurie, iar peştele mic se pune într-o oală la fiert cu sare. Când este foarte bine fiert se trece prin sită toată carnea, se aşază din nou oala la foc şi se adaugă zarzavatul curăţat şi bine spălat, lăsându-l să fiarbă până se înmoaie.

Se strecoară supa, iar când clocoteşte se adaugă bucăţile de peşte şi borşul fiert separat şi spumat. După ce borşul a fiert 5-10 minute se încearcă peştele şi, dacă este fiert, se trage oala pe marginea aragazului.

Leuşteanul şi pătrunjelul se spală, se toacă mărunt şi se presară pe deasupra borşului. Se acoperă oala pentru câteva minute, apoi borşul se potriveşte de sare şi de acreală. Se serveşte cu hreanul ras pe deasupra.

Borş pescăresc

Bor? pesc?resc.jpg Bor? pesc?resc3.jpg Bor? pesc?resc1.jpg Bor? pesc?resc2.jpg Bor? pesc?resc3.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.