Bors pescaresc cu verdeata
PrinteazaO reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare, leustean sau patrunjel.
- peşte mic 500 g
- peşte mare 600 g
- o linguriţă de Knorr Delikat
- ceapă 150 g
- morcov 150 g
- ţelină şi albitură 200 g
- ardei gras 100 g
- roşii proaspete sau în bulion 150 g
- o lingură de pastă de tomate
- oţet sau borş în funcţie de preferinţă
- sare
- leuştean sau pătrunjel
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează, se scot urechile şi osul amar. Se spală bine în apă rece. Se pune la fiert doar peştele mic cu o linguriţă de knorr şi jumătate din cantitatea de ceapă şi albitură.
După ce s-a fiert bine se strecoară şi se păstrează doar zeama. în aceasta zeamă se pun la fiert morcovul, ceapa şi albitura rămasă, toate tăiate mărunt. După câteva minute de fierbere se adaugă ardeiul gras tăiat mărunt, bucăţile de peşte mare şi borşul fiert separat (sau puţin oţet).
Se adaugă sucul de la roşii, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi pasta de tomate diluată cu puţină ciorbă. Se mai lasă încă 10 minute la foc potrivit, după care se potriveşte gustul cu sare şi oţet, iar înainte de servire se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Bucăţile de peşte pot fi servite şi separat, cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă.
Poftă bună!