Bors pescaresc dres cu ou
PrinteazaBors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper.
- 1 kg peste mare (crap sau somn)
- 2 ardei grasi
- 4-5 rosii
- 1 radacina hrean
- 1 radacina patrunjel
- 2 1/2 l apa
- 2 oua
- bors dupa gust
- patrunjel verde
- leustean (suplimentar)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele şi îl speli. Tai peştele în bucăţi şi îl aşezi pe o farfurie. Pui apa la fiert, iar când începe să dea în clocot, adaugi zarzavaturile, curăţate şi bine spălate, lăsându-le până se înmoaie. Strecori supa, iar când clocoteşte din nou, adaugi bucăţile de peşte şi borsul dupa gust.
După ce borşul a fiert 5-10 minute, încerci peştele şi, dacă este fiert, tragi oala pe marginea plitei. Speli leuşteanul şi pătrunjelul, le toci mărunt şi presari toată verdeaţa deasupra. Acoperi oala pentru câteva minute, apoi potriveşti borşul de sare şi şi îl dregi cu ou.
Bors pescaresc dres cu ou
Pofta buna!