Bors pescaresc dres cu ou

Printeaza

Bors pescaresc dres cu ou din: peste, ardei grasi, rosii, hrean, patrunjel, apa, oua, bors, patrunjel verde, leustean, sare si piper.

Ingrediente:Bors_pescaresc_dres_cu_ou

  • 1 kg peste mare (crap sau somn)
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 rosii
  • 1 radacina hrean
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 1/2 l apa
  • 2 oua
  • bors dupa gust
  • patrunjel verde
  • leustean (suplimentar)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele şi îl speli. Tai peştele în bucăţi şi îl aşezi pe o farfurie. Pui apa la fiert, iar când începe să dea în clocot, adaugi zarzavaturi­le, curăţate şi bine spălate, lăsându-le până se înmoaie. Strecori supa, iar când clocoteş­te din nou, adaugi bucăţile de peşte şi borsul dupa gust.

După ce borşul a fiert 5-10 minute, încerci peştele şi, dacă este fiert, tragi oala pe marginea plitei. Speli leuşteanul şi pătrunjelul, le toci mărunt şi presari toată verdeaţa deasupra. Acoperi oala pentru câteva minu­te, apoi potriveşti borşul de sare şi şi îl dregi cu ou.

Bors pescaresc dres cu ou

Bors_pescaresc_dres_cu_ou

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.