Bors pescaresc cu leustean
PrinteazaO reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, sare, piper si leustean.
Ingrediente:
- 1 kg peste marunt
- 1/2 kg peste mare
- 3/4 l bors
- 2 l apa
- 2 rosii
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- leustean
Mod de preparare:
Bors pescaresc cu leustean: Zarzavatul (in afara de cartofi) se taie fideluta si se pune la fiert in apa cu sare si piper.
Cand este aproape fiert se adauga cartofii taiati cubulete si pestele mic. Se lasa sa fiarba circa 25 de minute dupa care se strecoara.
Supa se pune din nou la fiert si cand clocoteste se adauga pestele mare, taiat in bucati potrivite.
Se lasa sa fiarba circa 10 minute, dupa care se adauga borsul. se mai da cateva clocote, dupa care se serveste cu leustean tocat fin. In loc de bors se poate acri cu zeama de varza.
Pofta buna!