Rețeta Simplă și Sănătoasă pentru Orice Masă – Este un preparat clasic, sănătos și plin de arome, ideal pentru prânz sau cină. Spanacul, bogat în vitamine și minerale, se combină perfect cu aroma intensă a usturoiului, rezultând într-un fel de mâncare delicios și reconfortant. Această rețetă este ușor de […]
Bors pescaresc cu perisoare
PrinteazaBors pescaresc cu perisoare din: peste, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, varza, ardei grasi, leustean, bors, sare, piper, franzela, oua, marar, faina, sare si piper.
Ingrediente:
- 1-2 kg peste
- 2 morcovi
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina mai mare
- 1 radacina de pastarnac
- 1/2 varza proaspata
- 2 ardei grasi
- 4 rosii
- 1 legatura leustean verde
- 1 l bors, fiert separat
- sare
- piper
perisoare:
- carnea de peste dezosata
- 2 felii de franzela inmuiata in lapte si apoi soarse
- 4 oua
- 1 ceapa rasa
- 1 legatura marar verde
- faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dezosaţi peştele şi puneţi la fiert oasele în 2 I apă cu sare şi piper. Curăţaţi zarzavatul şi tăiaţi-l în cubuleţe.
Puneţi-I la fiert, separat, în apă cu sare. Când zarzavatul este fiert, strecuraţi pr intr-o sită fină zeama – de oase de peşte peste supa de zarzavat.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Tocaţi carnea dezosatăîmpreuhă cu pâinea, adăugaţi ceapa rasă şi măr-arul tocat, ouăle bătute, sare şi piper, după gust.
Amestecaţi bine ingredientele şi când amestecul este omogen, formaţi din el perişoare cu mâinile trecute prin făină.
Puneţi perişoarele la fiert în ciorba care fierbe la foc mic.
După 15 minute adăugaţi borşul fiert separat şi leuşteanul tocat mărunt.
Bors pescaresc cu perisoare
Pofta buna!