Bors pescaresc
PrinteazaO reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii, bors, leustean si ardei iuti.
- 1 kg peşte mic
- 1 peşte mare de 1 kg
- 1 pahar orez
- 2 ardei graşi
- 2 cepe mari
- 2-3 roşii bine coapte
- 1 l borş
- 6-8 fire de leuştean
- 2-3 ardei iuti
Mod de preparare:
Curăţă peştele mic de intestine şi oase mari şi pune-l la fiert cu 1 l de apă pentru 30 minute, cu vasul acoperit.Curăţă roşiile şi cepele de coajă, toacă-le mărunt şi pune-le la fiert în 2 l de apă care clocoteşte împreună cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe.
După 10-15 minute, adaugă peştele mare curăţat de solzi şi de intestine, tăiat în 6-8 felii. Fierbe 10 minute separat orezul şi lasă-l în apa în care a fiert. Fierbe şi borşul.
Trece prin sită peştele mic, iar pasta obţinută pune-o în oala în care fierbe peştele mare. Sărează, după gust, şi lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi acreşte cu borş, lasă să clocotească 1 minut, adaugă orezul fiert şi leuşteanul tocat fin. Serveşte borşul cu pâine neagră şi ardei iute.
Bors pescaresc
Pofta buna!