Bors pescaresc

Printeaza

O reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii, bors, leustean si ardei iuti.

Ingrediente:Bors pescaresc

  • 1 kg peşte mic
  • 1 peşte mare de 1 kg
  • 1  pahar orez
  • 2   ardei graşi
  • 2 cepe mari
  • 2-3 roşii bine coapte
  • 1 l borş
  • 6-8 fire de leuştean
  • 2-3 ardei iuti

 

Mod de preparare:

Curăţă peştele mic de intestine şi oase mari şi pune-l la fiert cu 1 l de apă pentru 30 minute, cu vasul acoperit.Curăţă roşiile şi cepele de coajă, toacă-le mărunt şi pune-le la fiert în 2 l de apă care clocoteşte împreună cu ardeii graşi tăiaţi cubuleţe.

După 10-15 minute, adaugă peştele mare curăţat de solzi şi de intestine, tăiat în 6-8 felii. Fierbe 10 minute separat orezul şi lasă-l în apa în care a fiert. Fierbe şi borşul.

Trece prin sită peştele mic, iar pasta obţinută pune-o în oala în care fierbe peştele mare. Sărează, după gust, şi lasă să mai fiarbă 10 minute, apoi acreşte cu borş, lasă să clocotească 1 minut, adaugă orezul fiert şi leuşteanul tocat fin. Serveşte borşul cu pâine neagră şi ardei iute.

Bors pescaresc

Bors pescaresc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.