Bors de peste cu legume si leustean

Printeaza

Bors de peste cu legume si leustean din: peşte mărunt (oblete, babuşcă, plătică, biban), peşte mare (crap, caras mare, şalău, somn, ştiucă), morcovi, roşii bine coapte, cartofi, ceapa, ardei graşi verzi, legături de pătrunjel, legături de leuştean, sare, piper, borş de casă, ardei iuţi, usturoi.

Ingrediente:Bors de peste cu legume si leustean

  • 4 kg peşte mărunt (oblete, babuşcă, plătică, biban)
  • 4 kg peşte mare (crap, caras mare, şalău, somn, ştiucă)
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg roşii bine coapte
  • 1 kg cartofi
  • 6 cepe
  • 4 ardei graşi verzi
  • 4 legături de pătrunjel
  • 4 legături de leuştean
  • sare
  • piper
  • 3 litri de borş de casă
  • ardei iuţi
  • 6 căpăţîni de usturoi

Mod de preparare:

Se pun, întai, la fiert legumele, lăsand cartofii spre sfarşit, după un prim clocot, cand se pune şi peştele mărunt. Se strecoară zeama astfel obţinută şi, în ea, se pune la fiert peştele mai mare.

După trei-patru clocote, se adaugă borşul, potrivind şi de sare, şi piper. Se mai lasă pe foc preţ de două-trei clocote, apoi se serveşte separat zeama cu leuştean proaspăt tocat, bucăţile de peşte mare fiind puse separat pe un platou.

La peşte, sunt obligatorii ardeii iuţi, mujdeiul de usturoi frecat: cu coada de lemn a cuţitului pană cand atinge consistenţa unei maioneze picante(sarmuzac) şi, deloc în ultimul rand, o mămăligă mare cat roata carului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.