Borş de peşte pescăresc
PrinteazaO reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute.
- peste de balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban etc)
- cartofi
- ceapa
- ardei gras (galben si rosu)
- usturoi
- sare
- otet
- leustean
- ardei iute (optional)
Mod de preparare:
Peştele proaspăt îl cureţi, îl speli şi îl tai în bucăţi potrivite. Legumele le cureţi, le speli şi le tai astfel: cartofii în cuburi mari, iar ceapa şi ardeiul gras mărunt. Legumele astfel pregătite le pui la fiert într-un ceaun de tuci, la foc de lemne.
Când legumele sunt aproape gata, adaugi peştele şi mai laşi să fiarbă împreună maxim 15 minute (în funcţie de mărimea peştelui). Adaugi sare şi oţet, după gust. Când borşul este gata, adaugi leuştean tocat mărunt.
Usturoiul zdrobit îl freci cu ulei până devine o pastă, adaugi un strop de oţet şi ardei iute (după gust), apoi diluezi cu zeama din borşul de peşte. Scoţi pe un platou peştele fiert şi zarzavatul pe care îl serveşti cu mujdei şi, separat, serveşti borşul în care se recomandă un strop de mujdei.
Borş de peşte pescăresc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bors de peste pescaresc
- reteta bors de peste pescaresc
- restaurantedelux bors de peste