Raci cu sos de șampanie – perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Racii sunt o delicatesă apreciată în multe culturi pentru carnea lor dulce și delicată. Știați că șampania nu doar că adaugă un plus de rafinament mâncărurilor, dar conține și antioxidanți benefici pentru sănătate? Această rețetă vă va încânta simțurile și va impresiona […]
Bors de peste
PrinteazaBors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper.
Ingrediente:
- capul şi coada de la un somn şi de la un crap
- patru bucăţi de biban
- şalău sau roşioară
- cinci morcovi
- o ţelină
- două cutii de roşii decojite
- trei cepe
- câte o legătură de pătrunjel şi de leuştean
- cinci linguri de ulei
- o mână de orez
- un ardei gras
- un litru de borş
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bors de peste: Ce curăţă legumele, se toacă şi se pun la călit zece minute, în oala de ciorbă, cu cele cinci linguri de ulei.
adaugă apă, roşiile şi orezul spălat şi se lasă să fiarbă până se frăgezesc.
Se scot bronhiile şi apoi se pune peştele la fiert, în oala cu legume. Se lasă la foc pânăfierbe şi apoi se pune borşul.
potriveşte de sare şi piper. Când e gata, se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Pofta buna!
Piftie de Curcan si Mistret – este o delicatesa perfectă pentru mesele de sarbatori sau pentru ocazii speciale. Aceasta reteta combina carnea suculenta de curcan cu gustul intens al mistretului, rezultand un preparat savuros si plin de arome. Piftia nu este doar delicioasa, ci si plina de nutrienti esentiali, oferind beneficii semnificative pentru sanatate. Este […]