Bors cu piept de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper.
Ingrediente:
250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii
1 legătură mare pătrunjel
1 l supă de pui
2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm
2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm
100 g bucheţele broccoli
250 ml borş
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie cozile mai groase ale pătrunjelului şi se leagă cu un fir subţire.
Buchetul format se pune într-o oală, iar restul de pătrunjel se lasă deoparte.
Se dă în clocot supa de pui; se adaugă morcovii şi ţelina, se micşorează focul, se acoperă oala şi se fierbe 5 minute. Se adaugă apoi fâşiile de piept de gâscă şi se fierbe foarte încet, sub capac, 5 minute.
Apoi se aduce din nou ciorba la fierbere, se pune broccoli şi se fierbe fără capac 3 minute.
Intre timp se clocoteşte borşul într-o crăticioară şi se adaugă pătrunjelul păstrat.
Se scoate din ciorbă buchetul de pătrunjel, se adaugă borşul şi pătrunjel tocat. Se sărează şi se piperează după gust.
Ciorba se serveşte în castronele încălzite şi se ornează cu pătrunjel tocat mărunt.
Gasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 gâscă 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin […]
O reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare piper […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.