Borş polonez cu carne de pui
PrinteazaBorş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui (fara cap si picioare)
- 200 g sfecla rosie
- 200 g varza alba
- 300 g cartofi
- 150 g morcovi
- 50 g patrunjelverde
- 150 g ceapa
- 50 g pasta de tomate
- 100 g costita afumata
- 200 ml smantana sau iaurt
- 50 ml ulei
- 3-4 foi de dafin
- 50 ml otet
- 1 g piper
- 30 g sare
Mod de preparare:
Speli carnea de pui şi o porţionezi. Sfecla, morcovii şi varza albă le cureţi şi le speli, apoi le tai în fâşii subţiri.
Ceapa şi pătrunjelul verde, după curăţare şi spălare, le tai mărunt. ‘Costiţa o tai în cubuleţe.
Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai în cubuleţe. Pasta de tomate o diluezi cu puţină apă.
Pui carnea de pui la fiert în apă rece, şi o spumezi de mai multe ori. Adaugi sfecla, varza, ceapa, cartofii, morcovii, foile de dafin şi piperul.
Când carnea şi legumele sunt fierte, adaugi pasta de tomate şi costiţa înăbuşită în ulei şi oţet. Mai fierbi încă 5-6 minute.
Serveşti borşul fierbinte, cu smântână sau iaurt şi pătrunjel verde deasupra.
Pofta buna!