Borş polonez cu carne de pui

Printeaza

Borş polonez din: carne de pui, sfecla rosie, varza alba, cartofi, morcovi, patrunjel verde, ceapa, pasta de tomate, costita, smantana, ulei, foi de dafin, otet, piper si sare.

Ingrediente:Borş polonez cu carne de pui

  • 1 kg carne de pui (fara cap si picioare)
  • 200 g sfecla rosie
  • 200 g varza alba
  • 300 g cartofi
  • 150 g morcovi
  • 50 g patrunjelverde
  • 150 g ceapa
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 g costita afumata
  • 200 ml smantana sau iaurt
  • 50 ml ulei
  • 3-4 foi de dafin
  • 50 ml otet
  • 1 g piper
  • 30 g sare

 

Mod de preparare:

Speli carnea de pui şi o porţionezi. Sfecla, morcovii şi varza albă le cureţi şi le speli, apoi le tai în fâşii subţiri.

Ceapa şi pătrunjelul verde, după curăţare şi spălare, le tai mărunt. ‘Costiţa o tai în cubuleţe.

Cartofii îi cureţi, îi speli şi îi tai în cubuleţe. Pasta de tomate o diluezi cu puţină apă.

Pui carnea de pui la fiert în apă rece, şi o spumezi de mai multe ori. Adaugi sfecla, varza, ceapa, cartofii, morcovii, foile de dafin şi piperul.

Când carnea şi legumele sunt fierte, adaugi pasta de tomate şi costiţa înăbuşită în ulei şi oţet. Mai fierbi încă 5-6 minute.

Serveşti borşul fierbinte, cu smântână sau iaurt şi pătrunjel verde deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.