Bors de praz cu leustean
PrinteazaBors de praz cu leustean din: praz, morcov, orez, telina, rosii, ceapa, bors, sare, leustean.
- 2-3 bucăţi de praz
- 1 morcov
- 4 linguri cu orez
- 1 ţelină cu frunze
- 2 roşii din conservă
- 1 ceapă
- sare
- 1 l de borş
- leuştean
Mod de preparare:
Curăţaţi prazul de foile veştede, scoateţi partea albă şi tăiaţi-o bucăţi de 3-4 cm sau rondele mici.
Lăsaţi să clocotească 1 l de apă cu puţină sare, puneţi bucăţile de praz, adăugaţi morcovul, ţelina, roşiile şi ceapa tăiate julien.
Fierbeţi acoperit 30 min, săraţi, condimentaţi cu frunze de ţelină şi leuştean tocate fin şi acriţi cu borş fiert separat. Tot acum puneţi în borş orezul fiert separat.
Serviţi cu ardei iute şi pâine proaspătă, după ce borşul s-a răcit 15 minute.
Pofta buna!