Bors de praz cu orez

Printeaza

Bors de praz cu orez

Ingrediente:

  • 2 fire de praz
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/2 de ţelină
  • 1 ceşcuţă de orez
  • 1-2 roşii
  • 1 legătură leuştean
  • 1/2 l borş proaspăt
  • 1 linguriţă de ulei

 

Mod de preparare:

Bors de praz cu orez: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt.

Pui la fiert morcovul, ceapa, ţelina în doi litri de apă cu o linguriţă de ulei (dacă foloseşti borş proaspăt vei scădea cantitatea de apă).

Când legumele s-au înmuiat pui şi roşiile decojite şi tăiate mărunt, adaugi prazul şi orezul, iar la urmă pui borşul proaspăt fiert dinainte, potriveşti de sare şi presari deasupra leuştean tocat. Il serveşti cald sau rece.

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bun borsul de praz. Simplu si gustos.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.