Bors de praz cu orez
PrinteazaBors de praz cu orez
Ingrediente:
- 2 fire de praz
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/2 de ţelină
- 1 ceşcuţă de orez
- 1-2 roşii
- 1 legătură leuştean
- 1/2 l borş proaspăt
- 1 linguriţă de ulei
Mod de preparare:
Bors de praz cu orez: Tai prazul rondele de 1 cm, celelalte legume le tai bucăţele mici, ceapa o toci mărunt.
Pui la fiert morcovul, ceapa, ţelina în doi litri de apă cu o linguriţă de ulei (dacă foloseşti borş proaspăt vei scădea cantitatea de apă).
Când legumele s-au înmuiat pui şi roşiile decojite şi tăiate mărunt, adaugi prazul şi orezul, iar la urmă pui borşul proaspăt fiert dinainte, potriveşti de sare şi presari deasupra leuştean tocat. Il serveşti cald sau rece.
Poftă bună!
Bun borsul de praz. Simplu si gustos.