Supa de cartofi noi cu praz din: cartofi, ceapa, praz, telina, morcov, ardei, dovlecel, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1 ţelină 1 morcov 1 ardei gras 1 dovlecel 300-400 ml suc de roşii 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Taie cartofii, […]
Bors de praz (varianta)
PrinteazaBors de praz din: praz, ceapa, morcov, pastarnac, orez, bulion, bors, leustean, sare.
Prazul este o sursă bună de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, fier, potasiu și fibre. De asemenea, conține compuși antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
Prazul poate fi folosit într-o varietate largă de preparate culinare. Este adesea utilizat ca ingredient aromatic în supe, tocănițe, salate și mâncăruri cu legume. Părțile comestibile ale prazului includ partea albă a tulpinii și o parte a frunzelor verzi.
Consumul de praz poate aduce diverse beneficii pentru sănătate. Fiind bogat în fibre, poate contribui la sănătatea digestivă și la menținerea unui tranzit intestinal regulat. De asemenea, conține compuși sulfurați care au fost asociati cu proprietăți anticancerigene și antiinflamatorii.
- 2-3 fire de praz
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 5-6 linguri orez
- 2-3 linguri bulion
- 1 cană borş
- 1 legătură leuştean
- sare
Mod de preparare:
Ceapa, morcovul şi păstâmacul se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se călesc în ulei.
Se adaugă prazul tăiat rondele de 1 cm şi 2-3 l de apă.
Se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se adaugă orezul şi bulionul şi se lasă la fiert.
Când orezul este fiert, se acreşte cu o cană de borş fiert separat, se potriveşte de sare şi se adaugă leuşteanul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa de cartofi noi cu praz
Ciorba de praz cu laptuci
Ciorba de praz cu laptuci din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 l apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră. Sc scot […]
Pofta buna!