Bors de primavara cu tarhon
PrinteazaBors de primavara cu tarhon din: gulii, morcovi, tarhon, ceapa, cartofi noi, faina si oua.
Ingrediente:
- 2-3 gulii
- 1 legătură morcovi noi
- 2-3 fire ceapă
- 300 g cartofi noi
- 60-100 g făină
- 1-2 ouă
- tarhon
Mod de preparare:
Bors de primavara cu tarhon: Cureţi legumele, le speli, le tai mărunt şi le pui 1 la fiert în apă cu sare.
După ce au fiert, torni în supă turnăţeii pregătiţi aşa: din făină, ouă, puţină apă sau smântână. Prepari o compoziţie ca o smântână moale.
Faci un cornet de hârtie pe care umpli cu această compoziţie şi apeşi deasupra vasului cu supă, care trebuie să fiarbă în clocot.
Laşi 6-10 minute să fiarbă. Când iei vasul de pe foc, după 10-20 de minute, adaugi tarhon.
Pofta buna!