Borş de primăvară

Printeaza

Borş de primăvară

Ingrediente:

  • 6 fire de ceapă verde
  • două fire de usturoi verde
  • 4 legături de lobodă
  • două legături de ştevie
  • mai multe frunze de spanac
  • o lingură de orez
  • doi cartofi
  • o lingură de bulion
  • o cană de borş
  • o legătură de mărar
  • leuştean
  • pătrunjel
  • sare şi piper după gust

 

Mod de preparare:

Borş de primăvară: Se curăţă şi se spală bine, sub jet de apă, toate zarzavaturile.

Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt, orezul se spală în mai multe ape, cartofii se taie în cubuleţe şi se pun la fiert în doi litri de apă.

Când sunt aproape fierte, se adaugă frunzele de lobodă, ştevie şi spanac tăiate în fâşii, apoi se pun bulionul, sarea şi piperul.

După ce au fiert zarzavaturile, se toarnă borşul şi se lasă să dea într-un clocot. Se ia oala de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Ciorba este delicioasă şi rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.