Bors de pui si ardei iute

Printeaza

Bors de pui si ardei iute din: piept de pui, rosii, ardei grasi, ceapa, cartofi, ardei iute, telina, ulei de masline, bors, sare, piper, malai, smantana, leustean.

Ingrediente:

  • 800 g piept de pui
  • 800 g roşii
  • doi ardei graşi
  • două cepe
  • 3 cartofi
  • un ardei iute
  • o ţelină
  • două linguri de ulei de măsline
  • 350 ml borş
  • sare
  • piper
  • leuştean
  • smântână
  • mălai

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii mai subţiri.

Ardeii graşi se curăţă de seminţe şii se taie mărunt. Ţelina se curăţă de coajă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Pune o coală cu apă la fiert, se adaugă ccarnea de pui tăiată în bucăţi mai mici şi se lasă să fiarbă. Ia spuma de câte ori este nevoie, apjoi se pun legumele tăiate.

Când carnea şi legumele sunt aproape fierte, se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe sau pasate. Condimentează cu sarea şi piperul după gust, se adaugă uleiul de măsline şi borşul fiert separat.

Se mai fierbe timp de 10-15 minute, se opreşte focul şi se adaugă ardeiul iute tăiat în feliuţe subţiri şi leuşteanul tocat. Serveşte cu smântână şi mămăligă fierbinte.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.