Bors de pui cu loboda din: pui, ceapa, telina, loboda, usturoi, morcov, ardei gras, sare, suc de rosii, taitei de casa, bors, leustean, ou. Ingrediente: 1 pui 1 ceapa 1 telina 1 legatura de loboda 2-3 fire de usturoi verde 1 morcov 1 ardei gras sare 1 pahar cu suc de rosii 100 g taitei de […]
Bors de pui si castraveti
PrinteazaBors de pui si castraveti din: piept de pui, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, pulpa de rosii, bors, castraveti murati, patrunjel verde, leustean verde, sare, piper.
- 500 g piept de pui
- 2 cartofi potriviti
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa mare
- 300 ml pulpa de rosii
- 500 ml bors de casa (sau zeama de varza murata)
- 3 castraveti murati
- patrunjel verde
- leustean verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert în 2-3 litri de apă şi o linguriţă de sare, având grijă să se cureţe spuma formată.
După 15 minute, se adaugă zarzavatul tăiat cubuleţe sau rondele, după caz.
Se procedeaza la fel cu cartofii.
Când legumele şi carnea sunt fierte, se adaugă castraveţii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să mai fiarbă câteva minute.
Se acreşte ciorba cu borşul de casă fiert separat şi spumuit, se adaugă leuşteanul şi după un clocot se ia vasul de pe foc.
Se lasă 10 minute acoperit să se aromatizeze cu leuşteanul şi se serveşte cald.
Bors de pui si castraveti
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors cu perisoare de pui
Bors cu perisoare de pui din: carne tocata, ceapa, usturoi, pesmet, ou, paste, morcov, fasole, rosii, bors, sare. Ingrediente: 500 g carne tocată de viţel o ceapă mică 2 căţei usturoi 75 g pesmet un ou 100 g paste 1/2 legătură mărar un morcov 200 g fasole păstăi congelată 4-5 roşii mici 2 cuburi concentrat […]
Pofta buna!