Bors de pui cu fasole boabe
PrinteazaO reteta de bors de pui cu fasole boabe din: fasole alba, bors, piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, sare grunjoasa, patrunjel si leustean.
- 300 g fasole alba boabe mici
- un litru bors
- un piept de pui
- 3 morcovi
- 3 cepe
- 2 ardei
- sare grunjoasa
- o legatura patrunjel
- 2-3 fire leustean
Mod de preparare:
Se opăreşte pieptul de pui. Se lasă în apă clocotită câteva minute şi apoi se scoate şi se fierbe în apă cu 1 -2 linguriţe de sare. Când apare spuma, se curăţă. După ce s-a limpezit zeama, se pun zarzavaturile tocate, iar carnea se taie cubuleţe care se adaugă înapoi în oală.
Fasolea se alege şi se opăreşte. După ce a fiert, se scurge. Se clocoteşte şi borşul cu 2-3 frunze de leuştean. După ce au fiert legumele şi carnea, se adaugă borşul şi fasolea şi se mai dă în 2-3 clocote. Se serveşte cu pătrunjel.
Bors de pui cu fasole boabe
Pofta buna!
O sa incerc sa fac si eu bors de pui cu fasole, chiar merita