Bors de pui a la grec
PrinteazaBors de pui a la grec din: tacamuri de pui, piept de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, bors, patrunjel, sare, galbenusuri, smantana.
- un pachet de tacamuri de pui
- 1/2 piept de pui
- un morcov
- o ceapa
- o radacina pastarnac
- 500 ml bors
- patrunjel
- sare
pentru dres:
- 2 galbenusuri
- 100 ml smantana
Mod de preparare:
Tacâmurile se pun la fiert în apă rece. Când dă în clocot, se aruncă apa si se pun din nou la fiert cu apă rece şi sare.
Se lasă 10 minute. Intre timp, se taie legumele mărunt şi se adaugă în oală împreună cu pieptul tăiat.
Se fierb 30 de minute, apoi se pune borşul fiert separat.
Se freacă gălbenuşurile cu smântână, se ia din oală un polonic de zeamă si se pune peste amestecul de ouă, apoi, se toarnă în oală.
Se ia de pe foc si se pune pătrunjelul.
Bors de pui a la grec
Pofta buna!