Bors racoritor de legume
PrinteazaBors racoritor de legume din: fasole, conopida, ardei, cartof, ceapa, morcovi, telina, bors.
- 200 g fasole verde (sau galbenă)
- 1 conopidă
- 1 ardei gras roşu
- 1 cartof
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1/2 ţelină
- 1 păstârnac
- 2-3 roşii
- 2-3 linguri ulei
- 1 l borş
- 1 legătură leuştean verde
- sare
- condimente de legume
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, ţelina şi morcovii, se dau pe râzătoare şi se pun la călit în ulei. Se pun într-o oală cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se curăţă toate legumele, se taie cuburi şi se adaugă în oala cu ciorbă.
Când legumele au fiert, se adaugă borşul clocotit separat, se sărează şi se adaugă condimente de legume. Se mai dă într-un clocot, se stinge focul şi se presară verdeaţa.
Se serveşte borşul cu smântână.
Pofta buna!