Borş racoros de vară
PrinteazaBorş de vară
- 3 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină mică
- o mână de fasole păstăi
- 2 ardei graşi
- 3 roşii
- 1 dovlecel mic
- 500 ml borş
- 100 g smântână
- 2-3 linguri ulei
- 1 gălbenuş
- verdeaţă (leuştean, mărar, tarhon)
- 1 lingură vegeta
Mod de preparare:
Pe lângă legumele indicate în reţetă, se mai pot adăuga şi altele, unele se pot înlocui sau se pot folosi legume pe care le avem la îndemână, în funcţie de sezon. Legumele se curăţă, se spală şi se taie după preferinţă.
Ardeiul gras, cartofii şi dovlecelul se taie în cuburi mari. în 4 litri de apă, se adaugă legumele pe rând, întâi cele tari, rădăcinoasele, iar după 10 minute, se adaugă restul de legume. Rămân numai roşiile şi verdeaţa care se adaugă la urmă.
Se adaugă vegeta şi ulei, iar legumele se fierb până sunt gata, după care se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi se acreşte după gust cu borşul de tărâţe, fiert în prealabil. Gălbenuşul se bate bine cu smântână şi se drege borşul, după care se presară verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!
Cred ca e bun. Si chiar daca e de vara o sa il fac zilele urmatoare pentru ca se gasesc toate ingredientele