Bors cu rasol de porc afumat si cartofi
PrinteazaBors cu rasol de porc afumat si cartofi din: rasol afumat de porc, cartfoi, ardei, morcov, pastarnac, ceapa verde, rosii, smantana, oua, bors, sare, piper, leustean.
Ingrediente:
- 1 rasol afumat de porc
- 500 g cartofi noi
- 1 ardei
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 2 fire ceapă verde
- 2 roşii
- 200 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 1/2 l borş
- sare, piper
- 1 legătură leuştean
Mod de preparare:
Tai rasolul în bucăţi şi îl pui la fiert la foc mic, în 2 litri de apă rece. Ai grijă să îndepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
După 30 de minute, adaugi rădăcinoasele spălate, curăţate şi tăiate mărunt. Cartofii îi decojeşti şi îi tai în cuburi mai mari.
După ce legumele s-au înmuiat, pui ceapa fin tocată, roşiile decojite şi mărunţite, ardeiul tăiat cubuleţe şi borşul, în prealabil fiert separat.
Cureţi carnea fiartă de pe osul ciolanului şi o tai în cubuleţe, după care o adaugi din nou în oala cu ciorbă.
Laşi ciorba să mai fiarbă 5 minute, după care stingi focul şi o dregi cu gălbenuşurile bătute cu smântână.
Presari leuşteanul tocat şi serveşti borşul după ce a stat acoperit 10 minute.
Bors cu rasol de porc afumat si cartofi
Pofta buna!