Bors cu rasol de porc afumat si cartofi

Printeaza

Bors cu rasol de porc afumat si cartofi din: rasol afumat de porc, cartfoi, ardei, morcov, pastarnac, ceapa verde, rosii, smantana, oua, bors, sare, piper, leustean.

 

Ingrediente:

  • 1 rasol afumat de porc
  • 500 g cartofi noi
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 roşii
  • 200 g smântână
  • 3 gălbenuşuri
  • 1/2 l borş
  • sare, piper
  • 1 legătură leuştean

Mod de preparare:

Tai rasolul în bucăţi şi îl pui la fiert la foc mic, în 2 litri de apă rece. Ai grijă să îndepărtezi spuma care se formează la începutul fier­berii.

După 30 de minute, adaugi rădăcinoasele spălate, curăţate şi tăiate mărunt. Cartofii îi decojeşti şi îi tai în cuburi mai mari.

După ce legumele s-au înmuiat, pui ceapa fin tocată, roşiile decojite şi mărunţite, ardeiul tăiat cubuleţe şi borşul, în prea­labil fiert separat.

Cureţi carnea fiartă de pe osul ciolanului şi o tai în cubuleţe, după care o adaugi din nou în oala cu ciorbă.

Laşi ciorba să mai fiarbă 5 minute, după care stingi focul şi o dregi cu gălbenuşurile bătute cu smântână.

Presari leuşteanul tocat şi serveşti borşul după ce a stat acoperit 10 minute.

 

Bors cu rasol de porc afumat si cartofi

Bors_cu_rasol_de_porc_afumat_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.