Bors rece de sfecla

Printeaza

Bors rece de sfecla din: sfecla, cartofi, ceapa, patrunjel, cimbru, sare.

Ingrediente:Bors rece de sfecla

  • 2 sfecle
  • 4 cartofi
  • 4 cepe
  • 2 legături pătrunjel
  • o crenguţă de cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă sfecla, se taie felii lungi, se sărează şi se lasă să stea puţin, ca să-şi lase zeama. Se stoarce bine de zeamă, se pune la fiert, se adaugă ceapa, spălată, cure tăiată mărunt şi cartofii, spălaţi, tăiaţi bucăţi.

Când este fiert, se acreşte cu borş.

Se adaugă verdeaţă, crenguţa de cimbru, rămasă de la sfeclă care-i dă culoarea caracteristică. Se să mai dea un clocot şi se serveşte rece.

 

 

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Foarte bun borsul de sfecla, dar nu pentru vremea asta

  2. Borsul de sfecla este foarte bun. Si eu pregatesc des aceasta reteta. Insa, pana acum nu am incercat bors rece de sfecla. Trebuie sa fie un preparat racoritor si delicios. Sigur o sa incerc sa pregatesc aceasta reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.