Bors romanesc cu smantana
PrinteazaBors romanesc cu smantana
- 500 g piept de vită
- 1 os mare
- 1 cu măduvă
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1/4 varză
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 sfeclă roşie
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 4-5 cartofi
- 1 litru borş
- sare
- piper boabe
- 1 cană smântână
- leuştean proaspăt
- mărar
- pătrunjel
- ţelină
- 3 roşii (2 linguri bulion)
Mod de preparare:
Pui carnea şi osul la fiert în apa rece, iei spuma care se formează şi laşi să fiarbă circa două ore. Tai zarzavatul astfel: morcovii rondele, ceapa tăiată mărunt, varza fideluţă, pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelina, roşiile le opăreşti şi le tai mai mărunt.
Cartofii îi tai cubuleţe. Fierbi borşul separat cu 1 ceapă. După două ore de fiert, scoţi osul, îl cureţi de măduvă în ciorbă şi după 20 de minute adaugi zarzavatul.
Laşi să fiarbă, la sfârşit adaugi borşul fiert, verdeaţa tocată şi dregi cu smântână. Potriveşti de sare şi piper.
Pofta buna!