Ceai de frunze de cireș – ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar. Gustul său subtil și aroma plăcută îl fac o alegere excelentă pentru orice moment al zilei. Ingrediente: Frunze de cireș proaspete (1 ceașcă) – sursa principală de nutrienți și arome. Apă (500ml) – baza pentru ceai. Miere (opțional, […]
Bors Romanesc
PrinteazaBors Romanesc
Ingrediente:
- 500 g piept vită
- 1 os mare cu măduvă
- 1 – 2 litri supă de carne
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 felie varză
- 1 jumătate rădăcină pătrunjel
- 1 sfeclă
- 1 jumătate păstârnac
- 1 jumătate ţelină
- 4-5 cartofi
- 1 jumătate litru borş
- sare
- piper boabe
- 2 dl smântână
- foi verzi de leuştean
- mărar
- pătrunjel
- 3 pătlăgele roşii
Mod de preparare:
Bors Romanesc: Carnea şi osul spart se pun la fiert în apă rece .Se spumează la timp, se lasă apoi să fiarbă pe colţul maşinii 4 ore.
Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliuţe, ceapa bob de orez, varza tăieţei ,pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelina, roşiile se opăresc şi se taie aşa, mai mărunt .
Cartofii se taie cubuleţe borşul se fierbe separat, cu 1 ceapă.După 3 ore de fiert se scoate osul, se scutură, se curăţă-n ciorbă .
pune tot zarzavatul, fară cartofi .După 20 de minute se pun şi aceia, să fiarbă încă, destul.
toacă foile, se bat cu smântână. La sfârşit se pune şi borşul, se potriveşte de sare şi piper.
varsă în castron frumos, peste smântână şi verdeaţă.
Pofta buna!
Pizza Sfincione: Traditie Siciliana
Pizza Sfincione: Traditie Siciliana – este o specialitate siciliana, cunoscuta pentru crusta sa groasa si pufoasa, acoperita cu un sos bogat de rosii, ceapa caramelizata, ansoa si branza caciocavallo. Aceasta varianta traditionala de pizza se distinge prin textura sa unica si aromele autentice care transporta gusturile direct in inima Siciliei. Ingrediente Pentru aluat: 500 g […]