Bors Romanesc

Printeaza

Bors Romanesc

Ingrediente:

  • 500 g piept vită
  • 1 os mare cu măduvă
  • 1 – 2 litri supă de carne
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 felie varză
  • 1 jumătate rădăcină pătrunjel
  • 1 sfeclă
  • 1 jumătate păstârnac
  • 1 jumătate ţelină
  • 4-5 cartofi
  • 1 jumătate litru borş
  • sare
  • piper boabe
  • 2 dl smântână
  • foi verzi de leuştean
  • mărar
  • pătrunjel
  • 3 pătlăgele roşii

 

Mod de preparare:

Bors Romanesc: Carnea şi osul spart se pun la fiert în apă rece .Se spumează la timp, se lasă apoi să fiarbă pe colţul maşinii  4 ore.

Zarzavatul se taie astfel: morcovul feliuţe, ceapa bob de orez, varza tăieţei ,pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelina, roşiile se opăresc şi se taie aşa, mai mărunt .

Cartofii se taie cubuleţe borşul se fierbe separat, cu 1 ceapă.După 3 ore de fiert se scoate osul, se scutură, se curăţă-n ciorbă .

pune tot zarzavatul, fară cartofi .După 20 de minute se pun şi aceia, să fiarbă încă, destul.

toacă foile, se bat cu smântână. La sfârşit se pune şi borşul, se potriveşte de sare şi piper.

varsă în castron frumos, peste smântână şi verdeaţă.

 

Pofta buna!

 

 

Ceai de frunze de cireș

Ceai de frunze de cireș – ajută la detoxifierea organismului, îmbunătățirea digestiei și întărirea sistemului imunitar. Gustul său subtil și aroma plăcută îl fac o alegere excelentă pentru orice moment al zilei.   Ingrediente: Frunze de cireș proaspete (1 ceașcă) – sursa principală de nutrienți și arome. Apă (500ml) – baza pentru ceai. Miere (opțional, […]

Pizza Sfincione: Traditie Siciliana

Pizza Sfincione: Traditie Siciliana – este o specialitate siciliana, cunoscuta pentru crusta sa groasa si pufoasa, acoperita cu un sos bogat de rosii, ceapa caramelizata, ansoa si branza caciocavallo. Aceasta varianta traditionala de pizza se distinge prin textura sa unica si aromele autentice care transporta gusturile direct in inima Siciliei. Ingrediente Pentru aluat: 500 g […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.