Bors de rosii cu ficatei de pui

Printeaza

O reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina A, vitamina C, vitamina K si E, acizi esenţiali. Licopena – o substanţă prezentă în cantita­te mare în roşii, substanţă care le conferă şi culoarea, are proprietatea de a distruge radicalii liberi, care duc la uzura şi îmbolnăvirea organismului. Licopena îşi păstrează însuşirile, chiar dacă roşiile sunt gătite.

 

Ingrediente:Bors de rosii cu ficatei de pui

  • 600 g ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cutie rosii in bulion (circa 800 g)
  • 1 legatura patrunjel
  • 50 ml bors
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi morcovul, spălaţi- le şi tocaţi-le mărunt. Căliţi în ulei ceapa şi morcovul 3-4 minute la foc mic. Turnaţi apoi în vas 2 litri de apă şi lăsaţi la foc potrivit până când începe să fiarbă în clocot. Adăugaţi ficăţeii de pui curăţaţi de pieliţe şi spălaţi.

Pasaţi, trecându-le printr-o sită, roşiile în bulion şi puneţi piureul obţinut şi sucul de roşii, în oală. Lăsaţi să mai fiarbă la foc mic 30 de minute, apoi, spre final, puneţi borşul, pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi să dea în câteva clocote, după care; luaţi oala de pe foc. Serviţi borşul de roşii fierbinte.

Bors de rosii cu ficatei de pui

Bors de rosii cu ficatei de pui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.