Bors de rosii cu ficatei de pui
PrinteazaO reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina A, vitamina C, vitamina K si E, acizi esenţiali. Licopena – o substanţă prezentă în cantitate mare în roşii, substanţă care le conferă şi culoarea, are proprietatea de a distruge radicalii liberi, care duc la uzura şi îmbolnăvirea organismului. Licopena îşi păstrează însuşirile, chiar dacă roşiile sunt gătite.
- 600 g ficatei de pui
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 cutie rosii in bulion (circa 800 g)
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi morcovul, spălaţi- le şi tocaţi-le mărunt. Căliţi în ulei ceapa şi morcovul 3-4 minute la foc mic. Turnaţi apoi în vas 2 litri de apă şi lăsaţi la foc potrivit până când începe să fiarbă în clocot. Adăugaţi ficăţeii de pui curăţaţi de pieliţe şi spălaţi.
Pasaţi, trecându-le printr-o sită, roşiile în bulion şi puneţi piureul obţinut şi sucul de roşii, în oală. Lăsaţi să mai fiarbă la foc mic 30 de minute, apoi, spre final, puneţi borşul, pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi să dea în câteva clocote, după care; luaţi oala de pe foc. Serviţi borşul de roşii fierbinte.
Bors de rosii cu ficatei de pui
Pofta buna!