Bors de crap cu orez si rosii din: bors, crap, orez, oua, ceapa, morcovi, radacina de telina, rosii, marar, verde, sare, piper. Ingrediente: 1 l borș ½ kg crap 50 g orez 2 ouă 1 ceapă 2 morcovi 1 țelină rădăcină 2 roșii mărar verde sare piper Mod de preparare: Se curăță peștele de […]
Bors de rosii – usor de preparat
PrinteazaBors de rosii din: rosii, ceapa, morcovi, cartofi, leustean, bors, sare, piper.
- 1 kg rosii bine coapte
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi mari
- 1 legatura leustean
- 1 litru bors
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de coajă şi tăiaţi-le în bucăţi. Curăţaţi ceapa, morcovul şi cartofii, apoi tocaţi mărunt ceapa şi morcovul, iar cartofii tăiaţi-i în cubuleţe.
Căliţi ceapa împreună cu morcovul în ulei, 5 minute, apoi puneţi roşiile tăiate.
Adăugaţi 3 litri apă, 1 linguriţă sare şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, 20 de minute. Puneţi cartofii şi mai lăsaţi să fiarbă 10-15 minute.
La final, adăugaţi borşul, fiert separat, şi leuşteanul tocat mărunt. Mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bors de salata verde cu suc de rosii
Bors de salata verde cu suc de rosii din: salata, ceapa verde, usturoi verde, oua, leustean, ulei, bors, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 2 salate mari 1 legatura ceapa verde 3 fire usturoi verde 3 oua 1 legatura leustean 2 linguri ulei 1 litru bors 100 ml suc de rosii sare piper Mod […]
Bors de rosii cu ficatei de pui
O reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina A, […]
Bors de rosii
O reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2 cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1 legatura patrunjel, leustean sare piper […]
Pofta buna!