Bors rusesc cu dafin
PrinteazaBors rusesc cu dafin
- 500 g sfecla rosie
- 1 telina
- 2 praz
- 3 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 varza
- 3 linguri untura
- 1 lingura faina
- 3 linguri bulion
- 1 foaie dafin
- 250 g carne de vaca
- marar
- sare
- 1 pahar smintina
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri sau se da pe razatoarea mare, apoi se inabusa in grasimea incinsa.
Se toarna 2 litri de apa feirbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala.
Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale.Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.
Pofta buna!