Bors Rusesc cu smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de bors rusesc cu smantana, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, varza, cartofi, bulion, sfecla rosie, oua, patrunjel verde, sare.
- 1 kg carne vacă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 ţelină
- 1/4 varză
- 2 cartofi
- 2 linguri bulion
- 1 litru borş
- 1/4 sfeclă roşie
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri smântână
- pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se taie carnea bucăţi potrivite şi se pune la fiert într-o oală cu 3 litri de apă. Se spumuieşte de câteva ori şi se pune sare.
Se adaugă apoi ceapa, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina toate tăiate mărunt, iar la urmă sfecla tăiată fideluţă şi varza, cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi bulionul.
Se lasă să fiarbă cât trebuie, fără să se sfărâme zarzavatul. Se adaugă borşul fiert separat pătrunjelul tocat şi sare. în castron se bat bine două gălbenuşuri cu două linguri de smântână.
Se toarnă încet, amestecând bine. Borşul se serveşte fierbinte.
Bors Rusesc cu smantana
Pofta buna!