Bors rusesc de sfecla
PrinteazaBors rusesc de sfecla din: carne de porc, sfecla, morcov, ceapa, varza, cartofi, ulei, smantana, verdeata, sare, piper.
- 600 g carne de porc cu os
- 1 sfeclă medie
- 1 morcov
- 2 cepe mari
- 300 g varză
- 4 cartofi medii
- 2 linguri pastă de tomate
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 150 g smântână
- 1 foaie de dafin
- verdeaţă
- 2 fire de ceapă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune carnea la fiert în 2 l de apă, spumeaz-o şi se las-o să fiarbă o oră la foc mic.
Intre timp, curăţă legumele, pune la călit ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoarea mare. După 5 minute, adaugă la călit sfecla dată pe râzătoare şi stropeşte cu zeama de lămâie ca să-şi păstreze culoarea. După 5 minute adaugă bulionul şi mai lasă 5-7 minute.
Când carnea e gata, scoate-o, las-o la răcit şi pune la fiert în supă varza tăiată fin şi cartofii cubuleţe. Taie carnea cubuleţe şi pune-o în supă, apoi adaugă legumele călite, foaia de dafin şi verdeaţa şi mai fierbe 5-7 minute.
Serveşte cu smântână şi presară ceapă verde tăiată fin.
Pofta buna!