Bors rusesc de sfecla

Printeaza

Bors rusesc de sfecla din: carne de porc, sfecla, morcov, ceapa, varza, cartofi, ulei, smantana, verdeata, sare, piper.

Ingrediente:Bors rusesc de sfecla

  • 600 g carne de porc cu os
  • 1 sfeclă medie
  • 1 morcov
  • 2 cepe mari
  • 300 g varză
  • 4 cartofi medii
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 4-5 linguri ulei
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 150 g smântână
  • 1 foaie de dafin
  • verdeaţă
  • 2 fire de ceapă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune carnea la fiert în 2 l de apă, spumeaz-o şi se las-o să fiarbă o oră la foc mic.

Intre timp, curăţă legumele, pune la călit ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoarea mare. După 5 minute, adaugă la călit sfecla dată pe râzătoare şi stropeşte cu zeama de lămâie ca să-şi păstreze culoarea. După 5 minute adaugă bulionul şi mai lasă 5-7 minute.

Când carnea e gata, scoate-o, las-o la răcit şi pune la fiert în supă varza tăiată fin şi cartofii cubuleţe. Taie carnea cubuleţe şi pune-o în supă, apoi adaugă legumele călite, foaia de dafin şi verdeaţa şi mai fierbe 5-7 minute.

Serveşte cu smântână şi presară ceapă verde tăiată fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.