Bors rusesc cu sfecla si praz
PrinteazaBors rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa, suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar.
- 3 sfecle rosii
- 3 morcovi
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 750 ml supa
- 6 linguri suc de lamaie
- 2 fire telina verde
- 1 fir praz
- 250 g carne de miel sau vita fiarta si taiata bucati
- 200 ml smantana
- sare
- piper
- zahar
Mod de preparare:
Se decojesc si se taie marunt 2 sfecle rosii si 2 morcovi. Se toaca 1 ceapa.
Toate se calesc in 2 linguri ulei. Se toarna 750 ml supa; se adaugă 6 linguri suc de lămâie, 1 lingură zahăr, sare şi piper.
Se lasă să fiarbă la foc moale cca 30 min., apoi se pasează. între timp, se taie mărunt 2 fire ţelină verde şi 1 fir de praz; se opăresc în apă cu sare 2 min.
Se taie mărunt 1 sfeclă roşie şi 1 morcov; se lasă să fiarbă în supă, la foc moale, cca 10 min.
Se încălzesc înăuntru celelalte legume şi 250 g carne de miel sau vită, fiartă şi tăiată bucăţi. Se serveşte borşul cu 200 ml smântână.
Bors rusesc cu sfecla si praz
Pofta buna!