Bors rusesc cu sfecla si praz

Printeaza

Bors rusesc cu sfecla si praz din: sfecla rosie, morcovi, ceapa, ulei, supa, suc de lamaie, telina verde, praz, carne, smantana, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Bors_rusesc_cu_sfecla_si_praz

  • 3 sfecle rosii
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 750 ml supa
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 2 fire telina verde
  • 1 fir praz
  • 250 g carne de miel sau vita fiarta si taiata bucati
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
  • zahar

 

Mod de preparare:

Se decojesc si se taie marunt 2 sfecle rosii si 2 morcovi. Se toaca 1 ceapa.

Toate se calesc in 2 linguri ulei. Se toarna 750 ml supa; se adaugă 6 linguri suc de lămâie, 1 lingură zahăr, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă la foc moale cca 30 min., apoi se pasează. între timp, se taie mărunt 2 fire ţelină verde şi 1 fir de praz; se opăresc în apă cu sare 2 min.

Se taie mărunt 1 sfeclă roşie şi 1 morcov; se lasă să fiarbă în supă, la foc moale, cca 10 min.

Se încălzesc înăuntru celelalte legume şi 250 g carne de miel sau vită, fiartă şi tăiată bucăţi. Se serveşte borşul cu 200 ml smântână.

Bors rusesc cu sfecla si praz

Bors_rusesc_cu_sfecla_si_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.