Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana
PrinteazaBors rusesc cu sfecla rosie si smantana din: supa de carne, sfecla rosie, bors, morcovi, patrunjel, pastarnac, varza dulce, telina, praz, mazare, rosii, smantana, sare, piper.
Ingrediente:
- 600 ml supa de carne
- 500 g sfecla rosie
- 500 ml bors
- 80 g morcovi
- 40 g patrunjel
- 60 g pastarnac
- 250 g varza dulce
- 60 g telina
- 100 g praz
- 150 g mazare
- 300 g rosii
- 100 g smantana
- sare
- piper
Mod de preparare Bors rusesc cu sfecla rosie si smantana:
Zarzavaturile curăţate, spălate şi tăiate mărunt se pun la fiert cu zeama de oase precum şi cu 3/4 din sfecla roşie curăţată şi pusă întreagă, care se scoate după ce şi-a lăsat culoarea.
Borşul dat în clocot separat şi spumuit se adaugă împreună cu sfecla rămasă, tăiată precum tăiţeii şi se pune în momentul în care zarzavaturile sunt moi.
Se serveşte cu adaus de smântână şi pentru cine vrea cu ardei verde iute.
Pofta buna!