Bors de salata cu omleta
PrinteazaBors de salata cu omleta din: salata, loboda, ceapa, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare.
- 2 salate mari
- 1 legătură de lobodă
- 5-6 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi cu frunze
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 1 l borş
- 2 ouă
- 2 linguri cu ulei
- 4-5 fire de leuştean
- 2 l apa
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi salata, loboda, ceapa şi usturoiul de foile veştede, spălaţi-le frunza cu frunză, tăiaţi-le fâşii de 1-2 cm. Puneţi la fiert 2 l de apă şi lăsaţi să dea in clocot. Lăsaţi verdeţurile tocate în oală, lăsaţi să fiarbă 20 minute la foc potrivit.
Alegeţi orezul spălaţi-l în 2-3 ape, fierbeţi-l 10 minute într-un vas mic. Stingeţi focul, limpeziţi orezul cu apă rece, puneţi-l să fiarbă cu salata. Fierbeţi separat borşul, turnaţi-l peste supa. Săraţi.
Faceţi o omletă din 2 ouă cu ulei, tăiaţi pătrate mici, turnaţi peste borş. Decoraţi cu leuştean tocat, lăsaţi 15 minute să se răcească şi serviţi mancarea cu paine prăjită.
Pofta buna!