Vinul Clos de Tart: este unul dintre cele mai renumite și prestigioase vinuri din Burgundia, Franța. Acest Grand Cru monopole, situat în comuna Morey-Saint-Denis, este cunoscut pentru profunzimea și complexitatea sa, fiind unul dintre cele mai apreciate vinuri roșii din lume. Origini și Fondare Clos de Tart își are originile în secolul al XII-lea, fiind […]
Bors de salata cu omleta
PrinteazaBors de salata cu omleta din: salata, loboda, ceapa, usturoi, orez, bors, oua, ulei, leustean, sare.
Ingrediente:
- 2 salate mari
- 1 legătură de lobodă
- 5-6 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi cu frunze
- 1 ceaşcă mare cu orez
- 1 l borş
- 2 ouă
- 2 linguri cu ulei
- 4-5 fire de leuştean
- 2 l apa
- sare
Mod de preparare:
Bors de salata cu omleta: Curăţaţi salata, loboda, ceapa şi usturoiul de foile veştede, spălaţi-le frunza cu frunză, tăiaţi-le fâşii de 1-2 cm. Puneţi la fiert 2 l de apă şi lăsaţi să dea in clocot. Lăsaţi verdeţurile tocate în oală, lăsaţi să fiarbă 20 minute la foc potrivit.
Alegeţi orezul spălaţi-l în 2-3 ape, fierbeţi-l 10 minute într-un vas mic. Stingeţi focul, limpeziţi orezul cu apă rece, puneţi-l să fiarbă cu salata. Fierbeţi separat borşul, turnaţi-l peste supa. Săraţi.
Faceţi o omletă din 2 ouă cu ulei, tăiaţi pătrate mici, turnaţi peste borş. Decoraţi cu leuştean tocat, lăsaţi 15 minute să se răcească şi serviţi mancarea cu paine prăjită.
Pofta buna!
Porc cu sos de trufe și vin alb
Porc cu sos de trufe și vin alb. Trufele, cunoscute pentru aroma lor intensă și inconfundabilă, se combină perfect cu vinul alb, adăugând un plus de savoare cărnii suculente de porc. Acest preparat nu doar că este delicios, dar și plin de arome bogate și complexe. Știați că trufele sunt considerate “diamantele bucătăriei” datorită rarității […]