Borş de salată verde
PrinteazaO reteta delicioasa de bors cu: salata, carne afumata, ceapa, morcov, patrunjel, leustean, smantana, ulei, sare.
- 3 salate
- 100 g carne afumată
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 500 ml borş
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- smântână
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Spală salata, tai-o în fâşii sau rupe-o în bucăţi. Pune salata să fiarbă în apă cu sare.
Separat, taie carnea mărunt şi trage-o în ulei încins. Adaugă ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoarea mică. Lasă să se înăbuşe puţin, după care pune totul peste salată.
Potriveşte gustul de sare şi acreşte ciorba, după gust, cu borşul fiert separat. Lasă să dea în câteva clocote şi aromatizează cu verdeaţa tocată fin. Serveşte cu puţină smântână.
Borş de salată verde
Pofta buna!
Foarte sanatos si foarte gustos in acelasi timp. 🙂